Poór József

Dr. Poór József, DSc., a HSZOSZ elnöke, a Szent István Egyetem és a Selye János Egyetem (Szlovákia) habilitált és kinevezett professzora, ahol nemzetközi menedzsment, emberi erőforrás menedzsment, nemzetközi emberi erőforrás menedzsment és menedzsment tanácsadás tárgyakat oktat magyar és idegen nyelven. Mindkét egyetemen szakvezető és doktori iskolai törzstag.

Vendégtanárként nemzetközi menedzsment, emberi erőforrás menedzsment és nemzetközi emberi erőforrás menedzsment tárgyakat oktatott számos amerikai és európai egyetemen. Rendszeresen oktat a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatán.

Három nemzetközileg ismert tanácsadó cégnél (HayGroup, Mercer és Diebold) dolgozott ügyvezető igazgatóként és szenior tanácsadóként közel két évtizedet. Hites Vezetési Tanácsadó (CMC), a francia Master Trainer Intézet bejegyzett trénere és intézményi auditor. 2008 áprilisától elnöke a Humán Szakemberek Országos Szövetségének, valamint küldötte a BKIK tanácsadó-szolgáltató tagozatának. Több mint hétszázötven publikációja jelent meg magyar és idegen (angol, német, román és szlovák) nyelven.