2. Szociológus Napok, Kolozsvár - 2012. március 22-24. - Program

 

A Szociológus Napok egy háromnapos programsorozat, amelyet Március 22-24 között szervez a Max Weber Szakkollégium és a Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Szociológia és Szocális Munkásképző Intézete, idén másodszorra, a tavalyi évi rendezvény sikerességének köszönhetően.

Rendezvényünk előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket foglal magába, különböző aktuális szociológiai tematikákat tárgyalva, neves erdélyi és nemzetközi szakértők közreműkődésével. Témaválasztás során erdélyi romániai és világszintű jelenségekre igyekszünk fókuszálni és azoknak a szociológiai szemléletmód szerinti lényeges vonásait szeretnénk kiemelni és bemutatni.

 

Csütörtök (Március 22.)

20:00 – "Tüntetések, flashmobok, online szervezkedések, avagy a civil tiltakozás új formái" - Kerekasztal beszélgetés. Meghívottak: Szakáts István, Selyem Zsuzsa, Váradi Nagy Pál, Péter László (Bulgakov & Macskaház kávézó)

 

Péntek (Március 23.)

16:00 - Megnyitó

16:10 – "A 2011. évi népszámlálás: várakozások és eredmények" – Kerekasztal beszélgetés. Meghívottak: Horváth István, Kiss Tamás és Veres Valér. Moderátor: Balázsi-Pál Előd, a Transindex felelős szerkesztője (BBTE Főépület, Lucian Blaga terem)

18:00 – Letenyei László: "Közösségi városfejlesztési modellek" (BBTE Főépület, Lucian Blaga terem)

20:00 – "Vállalkozók és vállalkozói hajlam a válság idején" – Kerekasztal beszélgetés. Meghívottak: Csata Zsombor, Ciotlăuș Pál, Györfy Lehel, Nagy Gábor, Pásztor Gyöngyi és Péter László (Bulgakov & Macskaház kávézó)

 

Szombat (Március 24.)

14:00 – Rogers Brubaker: Language, Religion, and the Politics of Difference (BBTE Főépület, Lucian Blaga terem)

16:00 – Kiss Dénes: "A legvallásosabb ország." Az egyházak és a vallás a 21. század Romániájában (BBTE Főépület, Lucian Blaga terem)

18.00 – Péter László: Kié itt a tér? A kolozsvári Főtér színeváltozásai (BBTE Főépület, Lucian Blaga terem)

20:00 – Kerekasztal beszélgetés – Szociológiai élmények egy afrikai kalandrallyról. Meghívottak: Csata Zsombor és Kurkó Dénes

(Bulgakov & Macskaház kávézó)